sreda, 29. avgust 2007

Piščančji curry

Sestavine: (za 2 osebi)
arašidno olje: 3 velike žlice
bučke: 1 kos
curry: 1 čajna žlička
gorčica: 1 čajna žlička
kitajsko zelje: 2 lista
limona: 1 kos
piščančja prsa: 300 g
poper: 1 ščepec
rdeča paprika: 1 kos
riževi rezanci: 300 g
sezamova semena: 1 velika žlica
sol: 1 ščepec
svetla sojina omaka: 2 veliki žlici


Priprava:
Oprano zelenjavo narežemo na rezance, limono na tanko olupimo in lupinico narežemo. Pripravimo marinado iz sojine omake, gorčice, curryja in limoninega soka, narahlo dosolimo in popramo ter prelijemo po piščancu, ki smo ga narezali na trakove. Pustimo vsaj pol ure, da se meso prepoji z okusi.Vok dobro segrejemo, vlijemo arašidno olje in na hitro spražimo meso da porjavi. Preložimo meso v drugo posodo in shranimo na toplo.Medtem v voku na hitro prepražimo sezamova semena da zadišijo in dodamo narezano zelenjavo in rezance limonine lupinice. Pražimo 2 - 3 minute, primešamo prej pečeno meso in ostalo marinado ter dušimo še par minut. Rezance skuhamo po navodilih na embalaži, jih dobro odcedimo in stresemo na servirni krožnik, prelijemo s pripravljenim curryem in postrežemo

Ni komentarjev: