Sestavine:
100 g stopljene jedilne čokolade,
260 g moke,
2 žlički pecilnega praška,
1/4 žličke soli,
1/2 skodelice mleka,
1 zavojček vaniljevega sladkorja,
280 g masla pri sobni temperaturi,
200 g sladkorja v prahu,
6 velikih jajc pri sobni temperaturi (rumenjake in beljake ločimo),
120 g kristalnega sladkorja,
sladkor v prahu za posip.
slika: iz neta
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj.Notranjost modela za šarklje namažemo z maslom. Pekač pomokamo, odvečno moko iztresemo.
Jajca ločimo; naredimo sneg iz beljakov in postopoma vtepemo kristalni sladkor, da dobimo trd sneg.
V veliki skledi s stepalnikom pri veliki hitrosti stepamo maslo približno 1 minuto, da dobimo gladko maso. Pri majhni hitrosti vtepemo sladkor v prahu, nato hitrost zvišamo na srednjo stopnjo in stepamo še kakšni 2 minuti, da postane mešanica svetla in rahla. Enega po enega vtepemo še rumenjake. Nato približno četrt trdega snega vmešamo v masleno testo, vmešamo še pol moke s pecilnim praškom, nato pol mleka z vaniljo. Ponovimo. Dodamo rumček (jaz nadomestim mleko z rumčkom). Previdno vmešamo še preostali beljakov sneg.
1/3 svetlega biskvitnega testa vlijemo v pekač, k preostalemu pa vmešamo stopljeno čokolado in nato prelijemo v pekač. Na koncu posujemo s čokolado narezano na koščke in damo pečt za 1 uro.
Ni komentarjev:
Objavite komentar