sreda, 29. avgust 2007

Bučni štruklji

SESTAVINE:
50 dag moke
5 dag sladkorja
5 dag masla
2 jajci
3 dag kvasa
sol
naribana limonina lupina
žlica ruma
malo vode
olje za mazanje hlebčkov

NADEV:
1,5 kg mladih bučk
5 dag margarine
1 dl kisle smetane
10 dag ocvirkov
5 žlic drobtin
sol, poper
muškatni orešek

PRIPRAVA:
Bučke narežemo na tanke kolobarje. Na margarini popražimo ocvirke in dodamo bučke; v pokriti posodi dušimo do mehkega. Na koncu dodamo nariban muškatni orešek, smetano, popramo, solimo in vmešamo drobtine. Zamesimo kvašeno testo; hlebčke razvaljamo in namažemo z nadevom, zavijemo v prtiček, zavitek prevežemo z vrvico in kuhamo 15 minut. Postrežemo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo k mesu.

Ni komentarjev: