sreda, 29. avgust 2007

Polnjenje bučke

SESTAVINE:
Štiri bučke
20 dag mletih puranovih prsi
20 dag drobno narezanega bučnega mesa
10 dag edamskega sira
2 paradižnika
pol čebule
2 stroka česna
1 šopek drobnjaka
ščepec suhega majarona in bazilike
poper, sol
oljčno olje
sveža paprika za okras

PRIPRAVA:
Bučke zgoraj sploščimo in izdolbemo.Bučno meso drobno narežemo. Narezano čebulo popražimo na oljčnem olju, dodamo mlete puranove prsi, koščke bučnega mesa, začimbe ter nadaljujemo praženje, da voda izpari; na koncu dodamo sesekljan drobnjak in prej olupljena narezana paradižnika. Izdolbene bučke popečemo v pečici pri 200 C (približno 5 minut), ponev vzamemo iz pečice in bučke napolnimo s praženo mesno-zelenjavno maso ter vrnemo v pečico za nadaljnjih pet minut. Na koncu vsako bučko obložimo s sirom in okrasimo z rezinami paprike; ponev postavimo v pečico, da se sir razpusti. Polnjene bučke ponudimo tople z zeleno solato.

Ni komentarjev: