sreda, 5. september 2007

Špinača ala Ana *1

Sestavine:
spasirana domača špinača/blitva ali kupljena zmrznjena
mleko
kisla smetana
sladka smetana
začimbe: česen, poper, sol, vegeta

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo majhno žlico moke (lahko tudi ne!), dodamo špinačo ali blitvo, ki jo prej odtajamo (če je zamrznjena seveda), vse skupaj pražimo približno 5 min. Zalijemo z mlekom, toliko, da ni preredko. Huhamo 15 min. Začinimo. Čisto na koncu dodamo žlico kisle smetane in sladko smetano, da zgostimo in izboljšamo okus.


slika ukradena na Kulinariki

Postrežemo skupaj s pire krompirjem, ki ga pripravimo tudi s sladko smetano (nič margarine, ne vem od kje ta ideja?)

Jaz največkrat pripravim zraven tudi sojine polpete... od pečjaka, ker je preveč packarije! :)

Ni komentarjev: