torek, 14. avgust 2007

Lazanja ala Ana 3*


Sestavine (za 6 oseb):
400 g mletega mešanega mesa
2 omakci "dolmio, barilla,..."
1 čebula
začimbe (origano, bazilika, poper, česen)

narban večji kos sira
vlečeno testo
kisla smetana

Lazanje pripraviš v posodice (6) ali v pekač, po želji.




Priprava:

Na olivnem olju prepražimo čebulo da se omehča. Dodaš meso in pražiš cca 10-15 min. Primešaš omakci in začiniš. Ne soliš, ker je slana že omakca (seveda po okusu).
Lončene posodice namažeš z maslom in v vsako daš košček vlečenega testa, zvrhano žlico omakce in nariban sir - plast za plastjo. Če delaš v pekaču razporediš glede na velikost pekača.
Zadnja plast je testo, omakca in malo več sira ter posuješ z origanom.

Pri 180*C pečeš cca 20 min.

Postrežeš s kislo smetano.

PS: poslikam svojo lazanjo in prilimam...

Ni komentarjev: