Sestavine (za 6 oseb):
400 g mletega mešanega mesa
2 omakci "dolmio, barilla,..."
1 čebula
začimbe (origano, bazilika, poper, česen)
narban večji kos sira
vlečeno testo
kisla smetana
Lazanje pripraviš v posodice (6) ali v pekač, po želji.
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo da se omehča. Dodaš meso in pražiš cca 10-15 min. Primešaš omakci in začiniš. Ne soliš, ker je slana že omakca (seveda po okusu).
Lončene posodice namažeš z maslom in v vsako daš košček vlečenega testa, zvrhano žlico omakce in nariban sir - plast za plastjo. Če delaš v pekaču razporediš glede na velikost pekača.
Zadnja plast je testo, omakca in malo več sira ter posuješ z origanom.
Pri 180*C pečeš cca 20 min.
Postrežeš s kislo smetano.
PS: poslikam svojo lazanjo in prilimam...
Ni komentarjev:
Objavite komentar