3 korenčki
3 bučke
350 g jedilne buče
1,25 l sveže zelenjavne jušne osnove
2 na pol prelomljeni cimetovi paličici
1 žlička zmletega koriandra
ščepec žafrana
2 žlici olivnega olja
lupinica in sok 1 limone
2 žlici tekočega medu
500 g kuhanega kuskusa
60 g zmehčanega masla
175 g rozin
sol, poper, svež koriander za okras
PRIPRAVA:
Korenčke in bučke narežemo na 7 cm dolge koščke, ki jih prerežemo še po dolgem. Bučo obrežemo, semena zavržemo. Nato jo olupimo in narežemo na koščke enake velikosti kot korenje in bučke. V veliko kozico damo jušno osnovo, začimbe in korenje. Zavremo, s penovko posnamemo pene in prilijemo olivno olje. Kuhamo 15 minut. Dodamo lupinico in sok limone, nato pa še med, bučke in jedilno bučo. Solimo, popramo in kuhamo 10 minut. Medtem namočimo kuskus, ga predanemo v veliko z gazo obloženo cedilo in postavimo nad kozico z zelenjavo. Pokrijemo in kuhamo v sopari. Vmešamo maslo. Kuskus damo na pogret servirni krožnik. Zelenjavo odcedimo, jušno osnovo, limonino lupino in cimet prihranimo. Z zelenjavo obložimo kuskus. Na vrh damo rozine, nato pa vse skupaj prelijemo s 6 žlicami jušne osnove. Postavimo na toplo. Ostanek jušne osnove postavimo nazaj na ogenj in ga pustimo vreti 5 minut, da nekoliko povre. Jed okrasimo s koriandrom, zraven pa posebej ponudimo še omako
Ni komentarjev:
Objavite komentar