sreda, 29. avgust 2007

Bučni njoki

SESTAVINE:
20 dag krompirja
30 dag bučnega mesa
18 dag ostre moke
2 dag pšeničnega zdroba
3 dag masla
jajce
sol
10 dag pršuta
5 dag pinjol
1,5 dl sladke smetane
2 dag oljčnega olja in 2 lista svežega žajblja

PRIPRAVA:
Posebej skuhamo krompir in bučo. Kuhan krompir pretlačimo, bučo zmiksamo. Še vročemu krompirju dodamo maslo. Priporočamo, da zmiksano bučo odcedimo skozi prtič, ker le ta vsebuje veliko vode in njoki lahko ne bi uspeli. Ko sta krompir in buča hladna, ju zmešamo, dodamo moko, zdrob, jajce in sol. Na hitro pognetemo v testo, oblikujemo tanek svaljek in iz njega narežemo majhne njoke ter jih kuhamo v slanem kropu. Ko priplavajo na površje in spet zavrejo, so kuhani. Odcedimo. Na oljčnem olju prepražimo na rezance narezan pršut in žajbljeve lističe, zalijemo s sladko smetano in dodamo njoke. Na hitro pokuhamo in primešamo na suho prepražene pinjole. Pred serviranjem žajblove liste odstranimo.

Ni komentarjev: