sreda, 17. september 2008

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki ala Ana *2

Sestavine (za 17 kroglic):
700 g mletega mesa/masa za čevapčiče
1 jajce
dve žlici drobtin / narezana majhna bela žemlja
0,7 l pasiranega paradižnika / 1 kg svežega paradižnika
2 dcl vode
začimbe: sol, poper, sveža bazilika, origano, sladka paprika

Priprava:
Mleto meso začinimo (sol, poper, česen) ali uporabimo maso za čevapčiče, dodamo eno jajce in dve žlici drobtin. Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo za jajc velike kroglice. Kroglice na hitro popečemo v ponvi na olivnem olju.
Med tem časom pripravimo v globoki kozici paradižnikovo omako; pasiran paradižnik (ali svež, pretlačen s paličnim mešalnikom), dodamo mu 2 dcl vode, začimbe (količina po okusu).
Ko paradižnikova omaka zavre, dodamo popečene mesne kroglice in kuhamo cca 30 min.


Postrežemo s pire krompirjem.

Pire krompir ( za dve osebi)

sestavine:
4 veliki krompirji
sladka smetana

Priprava:
Krompir olupimo, ga narežemo na majhne koščke, ga operemo in skuhamo, približno 20 min. Ko je skuhan, vodo odlijemo, vzamemo mešalnik, dodamo dve žlici sladke smetane in zmešamo.

`tek

Ni komentarjev: