sreda, 17. september 2008

Paradižnik z mocarelo po francosko ala Ana *1

Primerno za goste... za prigrizek... za razvajanje v dvoje...

Sestavine:
* francoska štruca
* paradižnik
* mocarela (v vrečkici, velika!)
* maslo
* sveža bazilika
* origano, sol

Priprava:
Paradižnik narežemo na kolobarje, prav tako mocarel;, na približno pol cm debeline. V posodi vse skupaj začinimo po okusu; solimo, dodamo baziliko narezano na trakce in malo origana, da ne prevzame preveč okusa.
Francosko štruco zrežemo na cca 15 cm dele in v vsak del zarežemo dvakrat, tako da dobimo majhnje štručke z dvema (globokima) zarezama za ostale sestavine. V zarezi pomažemo z maslom, dodamo rezino začinjenega paradižnika in rezino začinjene mocarele.
Vse "napolnimo" in popečemo v pečici, ogreti na 180*C, cca 20 min.

Jami!

Ni komentarjev: