Sestavine:
6 jajc
1,8 l mleka
25 dag sladkorja
14 dag ostre moke
2 vanilijeva pudinga
2 vanilijeva sladkorja
rum
listnato testo
2 sladki smetani
Priprava:
Najprej stepemo sneg, kateremu postopoma dodajamo 5 dag sladkorja. 1,6 l mleka zavremo in mešamo z metlico, da se speni. Rumenjake in 20 dag sladkorja penasto umešamo, dodamo 2 dcl mleka, 2 pudinga, 14 dag moke, vanilijev sladkor in rum ter zmes zakuhamo v mleko. Vre naj nekaj minut, medtem pa vsekozi mešamo. Še vroči kremi dodamo sneg iz beljakov in ohladimo.
Ko je ohlajeno, listnato testo premažemo s kremo, nato premažemo še s smetano in položimo kvadratke listnatega testa.
Listnato testo zvaljamo in spečemo med dvema pekačema (oba obrnena narobe, vmes pa testo), ko je pečeno ga narežemo na kvadratke, velikosti kremšnite. Enega pa pustimo za spodnji del.
6 jajc
1,8 l mleka
25 dag sladkorja
14 dag ostre moke
2 vanilijeva pudinga
2 vanilijeva sladkorja
rum
listnato testo
2 sladki smetani
Priprava:
Najprej stepemo sneg, kateremu postopoma dodajamo 5 dag sladkorja. 1,6 l mleka zavremo in mešamo z metlico, da se speni. Rumenjake in 20 dag sladkorja penasto umešamo, dodamo 2 dcl mleka, 2 pudinga, 14 dag moke, vanilijev sladkor in rum ter zmes zakuhamo v mleko. Vre naj nekaj minut, medtem pa vsekozi mešamo. Še vroči kremi dodamo sneg iz beljakov in ohladimo.
Ko je ohlajeno, listnato testo premažemo s kremo, nato premažemo še s smetano in položimo kvadratke listnatega testa.
Listnato testo zvaljamo in spečemo med dvema pekačema (oba obrnena narobe, vmes pa testo), ko je pečeno ga narežemo na kvadratke, velikosti kremšnite. Enega pa pustimo za spodnji del.
Ni komentarjev:
Objavite komentar