ponedeljek, 30. marec 2009

Čokoladni muffini - brez moke!

Primerni za alergike na gluten...

Sestavine:
  • 6 jajc
  • 200 g surovega masla
  • 180 g rjavega sladkorja
  • 180 g mletih mandljev (orehov ali lešnikov)
  • 150 g jedilne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade

Priprava:

Penasto vmešamo maslo s polovico sladkorja, nato počasi dodajamo rumenjake enega za drugim, na koncu dodamo še stopljeno jedilno čokolado. Iz beljakov stepemo sneg in mu počasi dodajamo drugo polovico sladkorja. Sneg in mandlje vmešamo v masleno maso. Modelčke za mafine (s papirnatimi modelčki) napolnimo do dveh tretin. V vsak muffin damo še košček mlečne čokolade. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah približno 20 minut.



Ni komentarjev: