Za biskvit:
400 g kostanjevega pireja
200 g sladkorja
6 jajc
1/2 pecilnega praška
Za nadev:
250 g kostanjevega pireja
120 g putra
80 g sladkorja
Za preliv:
200 g čokolade
2 žlički putra
Priprava:
Biskvit:
kostanj skuhamo, olupimo in spasiramo. Penasto zmešamo sladkor in rumenjake, dodamo spasiran kostanj, pecilni prašek in na koncu čvrst sneg. Pečemo na 180*C 15-20 min. Pečen in ohlajen biskvit horizontalno prerežemo in napolnimo z nadevom.
Nadev:
Vmešamo puter in sladkor, dodamo kostanj.
Za preliv nad soparo raztopimo čokolado in puter. Prelijemo po biskvitu in okrasimo po želji. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Svetovna torta! Popoln okus kostanja!
3 komentarji:
Zanimivi recepti. Še so ženske ki znajo kuhat. Da pa so izdelki na sliki tvoj proizvod, si še pa za užent ;)
Lepo in zanimivo.
hihi, tortica je moja ja... malo prirejen recept :)
a ne, da sem za užent? sej vem :)
Vidim tiste težavne stonje 1-5
Po znanju sodeč je zate 3, zame 10, te pa ni na lestvici ;)
Objavite komentar