torek, 23. oktober 2007

Skutini njoki s kostanjevo omako


Skutini njoki
□ 500 g skute
□ 100 g parmezana
□ 100 g moke
□ 2 jajci
□ sol
□ črni poper v zrnu
□ nekaj vejic bazilike

Kostanjeva omaka s smetano
□ 300 g mletega kuhanega kostanja
□ 120 g rukole
□ 4 dl sladke smetane
□ 40 g parmezana
□ 20 g masla
□ sol
□ beli poper v zrnu

Predpriprava:

■ Rukolo očistimo, operemo in temeljito odcedimo.
■ V veliki posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje njokov; vodo posolimo.

Priprava :

■ Skutino testo. Baziliko osmukamo in drobno sesekljamo. Parmezan drobno nastrgamo. V skledi gladko razmešamo skuto, nastrgan parmezan, moko, jajci, sol, sveže mlet črni poper in sesekljano baziliko.
■ Skutini njoki: Iz skutinega testa z 2 žlicama oblikujemo njoke, ki jih polagamo v soljen krop. Počasi jih kuhljamo približno 10 minut oziroma toliko časa, da priplavajo na površje.
■ Kostanjeva omaka s smetano: V posodi pristavimo smetano. Ko zavre, dodamo mleti kostanj. Med mešanjem oboje kuhamo do željene gostote.
■ Parmezan drobno nastrgamo.
■ Zgoščeno kostanjevo omako začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom.
■ Kuhane njoke s penovko iz kropa predenemo v kostanjevo omako. Nežno premešamo, nazadnje pa dodamo še odcejeno rukolo, drobno nastrgan parmezan in košček hladnega masla. Med nežnim mešanjem kuhamo še toliko časa, da se maslo stopi.

Ni komentarjev: