četrtek, 17. januar 2008

Kapesante ala Ana 2*

Sestavine:

kapesante
olivno olje
česen
peteršilj
drobtince
limoninega soka
sol, poper


Slika ukradena iz neta
Priprava:

Kapesante operemo, vendar mesa ne odstranimo iz lupine. V vsako školjčno lupino vlijemo olivno olje, dodamo česen (po želji v prahu), malo peteršilja, pol žličke drobtin, limonin sok, solimo in popramo.

Pečemo v pečici na 200 stopinj približno 15 minut.

Postrežemo s popečenim kruhom...


´tek!

2 komentarja:

Blanka pravi ...

uf, Ana hvala ti az tale receptek.Obožujem kapesante, školjke take in drugačne, morske sadeže, ma sve kar je iz morja/potokov/mlak/luž.
Bom tole nardila ob prvi priliki ko bo kej dnarja da dost tele školjčic nabavm, ker niso lih pocen :S

Ana, en predlog zame ker ne znam, če znaš ti. Kako nardiš rižoto al pa kako sam skuhaš/spečeš/karkoliže, morske sadeže-zmrznjene?Če znaš, bi prosila če mi napišeš :))

Pomaranča pravi ...

napišem :)